Studiepagina

Als studievereniging willen wij jou helpen met het behalen van je diploma en wij willen ervoor zorgen dat je jaren als student goed en gezellig verlopen. Op deze pagina vind je allemaal handige links om jou te helpen. 

Saxion links

Vind hier de belangrijkste Saxion links:

Handige links

Hulp bij studie

Er zijn bij SV Archimedes studieavonden. De bedoeling hiervan is dat studenten gezellig gezamenlijk studeren en elkaar kunnen helpen met vakken. Vaak zijn er ouderejaars aanwezig om te je helpen. Omdat deze studieavonden vaak tot later op de dag doorgaan wordt er meestal ook avondeten geregeld. Elk kwartiel wordt er door de studiecommissies geprobeerd een studieavond te organiseren. Houd de agenda op de website in de gaten voor de eerstvolgende studieavonden, vergeet je niet aan te melden. Meedoen met een studieavond van een andere studie mag, je bent altijd welkom. 

Bijles

Het is ook mogelijk om bijles te krijgen, of te geven via SV Archimedes. Op het moment zijn we nog aan het kijken hoe we dit willen implementeren op de nieuwe website, maar laat aan het bestuur weten of je bijles nodig hebt of wilt geven via onderwijs@svarchimedes.nl.


Excursies voor PPO

Voor Mechatronica is het verplicht om voor PPO of naar een beurs te gaan, of om meerdere bedrijven te bezoeken. SV Archimedes helpt hierbij. Je kan zelf contact opnemen met een bedrijf, maar je kan ook ons al het het werk voor je laten doen. Het enige wat jij moet doen is je op tijd inschrijven voor de excursie op onze website en achteraf een A4'tje invullen en laten ondertekenen door een bestuurslid van SV Archimedes.

PPO excursie formulieren

Bestandsnaam Bestandsgrootte
Formulier_excursies_invulbaar.pdf 807.2 kB
Formulier_excursies_V4.pdf 810.3 kB

Excursies

27
feb.
Excursie: Bond3D
  • Excursie
  • Institutenweg 50 5721 PK Enschede

Stage en afstuderen

Op zoek naar een stage- of afstudeerplek? Kom dan een keer mee met een excursie van SV Archimedes. Voor elke studie hebben wij een commissie die probeert elk kwartiel minimaal 1 excursie te organiseren bij een interessant bedrijf. De bedrijven zijn altijd blij met een grote groep studenten die langs komt om te kijken, en meestal verlaat je het bedrijf met wat extra visitekaartjes op zak. 

Bedrijvendag

Elk jaar organiseert SV Archimedes samen met SV Watt een bedrijvendag op het Saxion. Ook hier is er een commissie voor. Deze commissie regelt het gehele evenement. Op de bedrijvendag komen veel technische bedrijven langs om hun bedrijf zo goed mogelijk aan jou als student te verkopen. Deze bedrijven zijn vaak op zoek naar stagiaires of afstudeerders. 

Partners

SV Archimedes heeft veel partners die helpen de verenging te doen wat we nu doen. Deze partners passen goed bij je huidige studie. Klop eens bij een van onze partners aan en vraag naar mogelijkheden voor stage of afstuderen.