Studievereniging Archimedes

Studievereniging Archimedes is de studievereniging voor de studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen, Chemische Technologie en Mechatronica aan Saxion Hogeschool te Enschede. SV Archimedes bestaat sinds 2 februari 2011 en telt ruim 800 leden.

Waarom "Archimedes"?

Archimedes was een bekende Griekse wis- en werktuigbouwkundige. Tijdens zijn leven heeft hij de volgende wet opgesteld: ‘’De opwaartse kracht die een lichaam in een vloeistof of gas ondervindt, is even groot als het gewicht van de verplaatste vloeistof of gas.’’ Toen hij dit ontdekte ging hij in een volledig gevulde badkuip zitten. Hierdoor overstroomde de badkuip met een gelijk gewicht als hemzelf. Hij begon dit vaker uit te testen en kwam tot de wet van Archimedes. De wet van Archimedes is een belangrijke wet in de Werktuigbouwkunde en toen SV Archimedes opgericht werd, was SV Archimedes een studievereniging voor Werktuigbouwkunde: WSV Archimedes.

feb.
DIES party